2018. július 22., vasárnap

Kelkáposztás, sárgarépás, hagymás tészta

Hozzávalók:


  • kelkáposzta
  • sárgarépa
  • póréhagyma
  • hagyma
  • olaj
  • balzsamecet
  • törött bors





Elkészítés:



Nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-teszta.html


Most fodros nagy kocka tésztával készül, amelyet sós vízben nem túl puhára kifőzünk és leszűrünk.


Megtisztítjuk és feldaraboljuk a zöldségeket, a kelkáposztát, sárgarépát, pórét és a hagymát.


Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát.


Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát.


Utána a pórét és a kelkáposztát tesszük bele.


Pároljuk.
Amit a kelkáposzta összeesik már nem főzzük tovább.
Ekkor a répa és még roppanós és nincs szétfőve.
Megsózzuk és balzsamecettel pikáns ízt adunk a zöldségnek.



Így magában is nagyon finom, egészséges köret.


Összekeverjük a kifőtt tésztával.
Ha kell, utána sózunk.


Mindenféle sült hús, hal mellé finom köret.