2018. július 21., szombat

Paprikás krumpli és krumplis tészta

Hozzávalók:
  • krumpli
  • hagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin 
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • füstölt kolbász
  • virsli
  • cserkészkolbász
  • csuszatészta




Elkészítés:

Érdemes egyszerre készíteni ezt a két ételt.


Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


A tűzről levesszük és belekeverjük a fűszerpaprikát.


Megtisztítjuk és darabokra vágjuk a burgonyát.


Beletesszük a hagymás alapba.


Paradicsomot is adunk hozzá.


Darált pritamin paprikával ízesítjük.


Megsózzuk.
Vizet öntünk alá és készre főzzük.


A paprikás krumpli felét kivesszük és félretesszük.


A lábasban maradt krumplihoz adjuk a felkarikázott füstölt kolbászt.


Virslit és cserkészkolbászt is adhatunk bele.


Összeforraljuk és készen van a jó kis kolbászos paprikás krumplink.


Most foglalkozzunk a félretett krumplival.

Krumplinyomóval kissé összetörjük.
Nem kell egészen szétnyomni, jó, ha kisebb darabok maradnak.


Közben leszűrjük a finom csuszatésztát.


Elkeverjük az összetört krumplival.


Jól megsózzuk.


Máris kész a krumplis tészta, amit céklasalátával, kovászos uborkával kínálhatunk.

Rengeteg időt megspórolunk és egy füst alatt két ebédet is elkészítettünk.