2020. október 15., csütörtök

Sajtos rakott zöldbab

 Hozzávalók:

  • zöldbab

  • olaj/libazsír
  • hagyma
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • kápia paprika
  • krémsajt
  • camembert sajt
  • tejföl
  • gersli (árpagyöngy)



Elkészítés:


Gyorsan elkészül ez a rakott zöldbab.

Friss és fagyasztott zöldbabból is készíthető.

A babot forrásban lévő vízbe tesszük.

Ételízesítőt és sót is tegyünk a főzővízbe.  


Zsenge, egészben hagyott zöldbabom volt, amelyet korábban lefagyasztottam.


Egy zöldséges ragut készítünk, amelyhez gyönyörű piros kápia paprika is szükséges.


Kevés olajon vagy libazsíron hagymát, fokhagymát és kápia paprikát fonnyasztunk meg.
 

Megsózzuk.


Leszűrjük a nem túl puhára megfőzött zöldbabot.


Többféle sajtot keverünk össze.
Nagyszerűen felhasználható a maradék camembert, krémsajt, háromszög sajt.
 

Villával összenyomjuk a sajtokat és tejföllel lazítjuk.


Egy kiolajozott/zsírozott jénai tálba fektetjük a bab felét.


Rásimítjuk a zöldséges ragut.


Puhára főzzük és leszűrjük az árpagyöngyöt vagyis gerslit.
 

Rátesszük a zöldségekre.


Erre kenjük a sajtos krém nagy részét.


Elsimítjuk.


Végül rákerül a maradék zöldbab.


A maradék sajtkrémet pár kanál tejföllel elkeverjük és a bab tetejére kenjük.


Sütőben 180 C fokon átsütjük az ételt.


Nagyon könnyű, ízletes fogás.






Sült hús mellé kínáltam.