2020. október 19., hétfő

Húsos kelkáposzta főzelék burgonyagaluskával

 Hozzávalók:

  • húsos sertés csont

  • hagyma
  • fokhagyma
  • cseresznyepaprika
  • fűszerpaprika
  • kelkáposzta
  • burgonya
  • búzadara
  • tojás
  • majoránna
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • szerecsendió
  • zsír


Elkészítés:

Valami finom főzelékre vágytam, így készítettem ezt a tartalmas egytálételt.


Húsos sertés bordacsontokat tegyünk oda vízben főni.


Hagymát, fokhagymát, cseresznyepaprikát, sót adjunk hozzá.


Főzzük addig, amíg a hús megpuhul.


Közben tisztítsuk meg és daraboljuk fel a kelkáposztát.


Adjuk a csontokhoz.


Hagymát, fokhagymát szórjunk rá.


Még egy kicsi sót tegyünk bele és fűszerezzük őrölt borssal és darált köménnyel és majoránnával.
 

Ha majdnem puha a kelkáposzta, sűrítsük be egy kevés fokhagymás, fűszerpaprikás rántással.






Forraljuk fel.


Közben készül a burgonyagombóc.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyatörővel összenyomjuk.


Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendiót és egy jó kanál zsírt teszünk bele.


Kevés búzadarával összekeverjük.


Egy tojást is belekeverünk.


Lágy masszát kapunk, amit forrásban lévő vízben, kanalanként kiszaggatunk.


Leszűrjük a galuskákat 




A galuskákat a főzelékre ültetjük.


Igazán harmonikus, melengető főzeléket kapunk.