2020. október 21., szerda

Hagymás bab

 Hozzávalók:


  • tarka bab
  • fehér gyöngybab
  • fehér bab
  • hagyma
  • zsír
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • színes zöldpaprika
  • csípős paprika
  • paradicsom 
  • bors
  • majoránna
  • sűrített paradicsom
  • csipet cukor



Elkészítés:

Finom fűszeres étel, ami ezúttal háromféle babból készült, de természetesen egyfajta babból is remekül sikerül.


Az előző este beáztatott babokat leszűrjük és feltesszük főni tiszta vízben.
Sót és babérlevelet adunk hozzá.

Lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük.


Közben elkészítjük a ragut.
Használjunk különböző színű paprikákat, amelyek izgalmas színessé teszik majd ételünket.
Csípőset is tegyünk bele.


Zsíron pirítani kezdjük a szálasra felvágott hagymát.


Amint fonnyadni kezd hozzáadjuk a kis darabokra felvágott fokhagymát.


Mehet bele a csíkokra vágott többszínű zöldpaprika és egy kanálka darált pritamin is.

Őrölt borssal és morzsolt majoránnával szórjuk meg.


Sózzuk.


Egy kanál sűrített paradicsom is kell bele, illetve egy csipet cukor.
Összeforraljuk a ragut.


Szűrjük le a puha babot.


Keverjük a raguhoz.


Egyet rottyan és készen van a csodás, aromás bab köretünk.