2020. október 21., szerda

Mátrai borzas csirkecomb

 Hozzávalók:

  • csirke comb filé

  • burgonya
  • liszt
  • tojás
  • őrölt fehér bors
  • fokhagyma
  • olaj




Elkészítés:




A borzas húsok lényegében burgonya tésztában kisütött ételek.

Vagyis tócsnis finomságok, amelyek készülhetnek bármilyen fajta húsból, de zöldségeket is panírozhatunk ily módon.

A burgonyát lecserélhetjük más zöldségre is, például cukkinire vagy sárgarépára.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/matrai-borzas-hus.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/matrai-borzas-sertes-szelet.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/cukkinis-borzas.html


Most kicsontozott csirke combot sütöttünk. 

A megtisztított burgonyát nyersen lereszeljük.


Lehet a reszelő kisebb vagy nagyobb oldalán is.


A lisztet a tojással elhabarjuk, hogy körülbelül nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Zúzott fokhagymát, sót és őrölt fehér borsot teszünk bele.


Most belekeverjük a levétől kinyomkodott burgonyát is.


A megsózott, borssal megszórt comb filét lisztbe forgatjuk.


Majd belenyomkodjuk a sűrű burgonyás masszába.
Maradjon bőven tészta a húson.
Minél vastagabb a bunda, annál ízletesebb lesz a pecsenyénk.


Olajon mindkét oldalát kisütjük.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon forró a zsiradék, hogy a vastag bunda alatt a hús is kellőképpen átsülhessen.
 

Az első oldalát süssük fedő alatt.


Csepegtessük le a kisült szeleteket.


Bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk, de vigyázzunk, mert a család titokban rájár majd az isteni husikára!