2022. október 31., hétfő

Alma pongyolában, tojásmentesen

 Hozzávalók:


  • alma

  • 1tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. ecet
  • liszt
  • vaj
  • cukor
  • fahéj
  • porcukor



Elkészítés:


Mindenki szereti a bundás almát.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/sult-alma-pongyolaban.html


Ezúttal tojásmentesen készítettük. 


A jól megmosott almákat nem túl vékony szeletekre vágjuk és eltávolítjuk a csutkáját.


A tojás helyett szódabikarbónát keverünk össze ecettel.

A megadott mennyiség egy tojás kiváltására elég.


A liszthez adjuk a szódabikarbónás keveréket.


Ízlés szerint édesítjük cukorral.


Elkeverjük a masszát, legyen olyan sűrű, mint egy palacsinta tészta.


Az almakarikákat megmártjuk a tésztában és vajon, közepes tűzön mindkét oldalukat megsütjük.

Még forrón megszórjuk őrölt fahéjjal és porcukorral.



Hidegen is nagyon finom.