2022. október 19., szerda

Csirkepörkölt 2

 Hozzávalók:


  • csirkecomb

  • hagyma
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • csirke/kacsa/libazsír
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény



Elkészítés:


A csirkepörkölt megunhatatlan szereplő a konyhánkon.


http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/csirkeporkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/12/csirkelab-porkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/csirkelab-es-pulykanyak-porkolt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/csirkelab-es-szarny-porkolt.html


Combból készült most a pörkölt.

A megtisztított, megmosott húst a porc mentén kettévágjuk.

Jól besózzuk, jusson a bőre alá is.


Finom szárnyas zsíron hagymát dinsztelünk.


Majd a hús mindkét oldalát elősütjük.


Ha minden húst körbe pirítottunk, akkor mehet bele a fűszerpaprika és egy kis víz.




Zöldpaprikát, paradicsomot is teszünk bele apróra vágva.


Megszórjuk törött borssal, kevés majoránnát és kevés őrölt köményt is teszünk bele.


1-2 gerezd fokhagymát vágunk apróra.


Kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt készre főzzük.
Ízleljük meg, lehet, hogy még sót kell beletennünk.



Bármilyen körettel kínálhatjuk.
Persze nokedlivel a legjobb...

Ha szeretnénk, a végén kevés lisztes-tejfölös habarással is elkészíthetjük.