2022. október 17., hétfő

Rozmaringos sült kacsamell

 Hozzávalók:


  • kacsamell

  • bors
  • fokhagymapor
  • rozmaring






Elkészítés:

A sütőt bekapcsoljuk és 180-200 C fokra bemelegítjük.

A kacsamellet megtisztítjuk, leöblítjük, majd kockás alakban bevágjuk a bőrét, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.


Egy forró serpenyőbe fektetjük bőrrel lefelé a húst és pár perc alatt kisütjük belőle a zsírt.
Közben egy lapáttal le is nyomkodhatjuk egy kicsit.  


Ha megpirult a bőr akkor megfordítjuk és a húsos felén is sütjük 2-3 percig.


Majd kiemeljük a mellet és egy alufóliára helyezzük.

A kisült kacsazsírt kis üvegbe töltjük és külön fogyasztjuk.


Most sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaporral és rozmaringgal megszórjuk.


A fóliába becsomagoljuk a húst és egy tepsire téve a forró sütőbe tesszük.


A hús vastagságától függően 10-15 percig sütjük a sütőben.



Akkor jó, ha a teteje ropogós és a belseje rózsaszínű, de nem véres.






Bármilyen körettel, salátával, de hidegen is kitűnő finomság.

A képen hagymás babbal kínáltam.