2022. október 18., kedd

Kókuszos csirke sütőtökkel

 Hozzávalók:


  • csirkecomb

  • bors
  • őrölt fahéj
  • kókuszolaj (kókuszzsír)
  • kókusztej
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • kápia paprika
  • sütőtök


Elkészítés:


A csirkecombot ezúttal illatos karibi ízekkel bolondítottuk meg.


Megtisztítjuk és megmossuk a félbevágott combokat.



Kókuszolajjal kikenünk egy tepsit.


Fokhagymát és gyömbért tisztítunk.


Kókusztejre is szükségünk lesz.


A besózott csirkét a tepsibe fektetjük.
Megszórjuk törött borssal, fokhagyma és gyömbér szeletekkel, valamint őrölt fahéjjal.



Mellé tesszük a megtisztított és hasábokra vágott sütőtököt.


Csodás színű, felezett kápia paprikát is adunk hozzá.


A tepsibe szórunk még bőségesen őrölt fahéjat is és felöntjük az ételt a kókusztejjel.


180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.
Isteni illatok lengik be a konyhát.

Ha szeretjük egyszerű krumplipürével kínálhatjuk ezt a különleges, zamatos ételt.