2013. január 13., vasárnap

Füstölt lazaccal töltött paradicsom, paprika

Hozzávalók:

  • 2 kisdoboz füstölt lazac
  • 1 adag tartármártás
  • 2 ek. olajbogyó
  • 2 tk. kapribogyó
  • 5 db paradicsom
  • 3 db kaliforniai paprika

A tartármártáshoz:

  • majonéz
  • mustár
  • fehérbors
  • citromlé
  • pici édesítő
  • kis tejföl

Elkészítés:


Elkészítjük a tartármártást.
Magunk is keverhetünk majonézt, de, ha sietünk a kész majonézt javítjuk fel egy kis mustárral, sóval, édesítővel, citromlével, fehér borssal  és lazításul egy kevés tejföllel.

A megmosott paradicsomot, kaliforniai paprikát cikk-cakk alakban a felső részén lefejezzük, a belsejüket kivájjuk, ezt majd más ételbe belefőzzük.

A konzerv füstölt lazacot - legjobb hozzá az alaszkai - kinyitjuk, levét leöntjük és a halat egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott olajbogyót. Lehet zöld vagy fekete, mindegy.
A kapribogyót is vágjuk kétfelé, jobban kijön az íze. Ezt is tegyük bele.

Finoman keverjük össze villával, hogy ne nagyon törjük össze a halat.

Most a tartármártással is forgassuk össze és máris betölthetjük a paradicsomokba, paprikákba.


Uborkával, koktélparadicsommal, olajbogyóval feldíszítjük.
Behűtve kínáljuk.