2013. január 27., vasárnap

Narancsos cékla (mikróban)


Hozzávalók:
  • 5-6 db nyers cékla
  • 3 db narancs
  • 1 db citrom
  • koriander levél
  • petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj
  • édesítő


Elkészítés:

A megmosott, meghámozott céklát kockákra vágjuk és 1 ek. olívaolajon mikrós edényben 15 perc alatt puhára főzzük.

Nagyon alaposan megmossuk a narancsokat és a citromot.

Lereszeljük 2 narancs sárga héját, a fehér héját eldobjuk és mind a három narancs húsát kockára vágjuk.

A citrom sárga héját is lereszeljük, a fehér héját levágjuk, eldobjuk és a húsát kis kockákra vágjuk.

A főtt céklához keverjük a narancsokat, citromokat és a reszelt héjakat.


Rászórjuk a vágott petrezselymet és a friss vagy szárított koriander levelet.

Megsózzuk, még teszünk rá egy kis citromlevet, ha kell és édesítővel ízesítjük.

Behűtve kínáljuk.


Megjegyzés: szoktam beletenni roppanósra főzött, zöld színű, friss ceruzababot is.
Gyönyörű színű lesz a salátám.