2013. január 19., szombat

Gombás rizi-bizi

Hozzávalók:

  • 50 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 db hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 25-30 dkg zöldborsó
  • 1 db kápia paprika
  • petrezselyemzöld
  • újhagyma zöldje
  • 2 ek. olaj




Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat.


Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a zöldpaprikát.

Hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

Kevergetve pár percig pirítjuk.


Beletesszük a zöldborsót és megsózzuk, fehér borssal megfűszerezzük.


Egy-két percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a többször, váltott vízben megmosott rizst.

Beletesszük a petrezselymet és az újhagyma szárat is.


Felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje.


Még egy kis sót adunk hozzá.
Felforraljuk, majd lefedve, takarék lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.