2013. január 13., vasárnap

Köménymagos tojásleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. liszt
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek. házi, darált ételízesítő
  • 2 db paradicsom
  • 3 tojás
  • őrölt köménymag
  • ecet
  • édesítő


Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
A vége felé hozzáadjuk az őrölt köményt is.

Fél percig pirítjuk és beletesszük a lisztet, azzal is pirítjuk egy fél percig majd beletesszük a fokhagymát, pár pillanat múlva a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát.

Majd kevergetve vízzel felöntjük.



Megsózzuk, beletesszük a paradicsomot és úgy 10 percig főzzük.

Ekkor belecsorgatjuk a pici sóval elhabart tojást.
Közben egy villával keverem, hogy szálas legyen.



Pár pillanat múlva már el is zárom a gázt, mert azt szeretem, ha lágy a tojás és kisebb, nagyobb csomókban marad.

Egy kicsi ecettel és édesítővel ízesítem.
Lehet tejföllel is kínálni.