- 5 db narancs
- 5 db alma
- 1 cs. citrompótló
- 6 l víz
- cukor/édesítő
- vérnarancsaroma
Elkészítés:
Ez egy nagyon régi recept.
Most eszembe jutott, megcsináltam, és mindenkinek nagyon ízlett.
Érdemes másfél vagy dupla mennyiségből készíteni, mert itatja magát, hamar elfogy.
A narancsokat és az almát nagyon jól meg kell mosni.
A narancsok sárga héját zöldséghámozóval vékonyan levágjuk, félretesszük.
A fehér, keserű részt lehámozzuk, eldobjuk.
A narancs húsát gerezdekre, darabokra vágjuk.
Az almákat kicsumázzuk és szeletekre vágjuk.
Egy közepes fazékban feltesszük főni a narancsot, a sárga narancshéjakat és az almát annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hamar megfő.
Azután kicsit kihűtjük és leturmixoljuk.
Közben egy nagy fazékban felforralunk kb. 6 l. vizet, amibe a csomag citrompótlót is beletesszük.
Ha felforrt, elzárjuk a tüzet és az édesítőszert is belerakjuk.
Akkor is tegyünk bele egy pici cukrot, ha édesítőszerrel készítjük, mert az hozza ki az édes ízét.
Most a leturmixolt gyümölcsöt szűrőn keresztül átpasszírozzuk a szirupba.
Most beleöntjük a kis flakon vérnarancs aromát.
A sima narancs aroma is jó, de ettől isteni színe lesz.
Kavarjuk össze és jól hűtsük ki.
Az állás során jól összeérik, sűrűbb és édesebb lesz.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)