2013. január 13., vasárnap

Kókuszos eperleves

Hozzávalók:


  • 1 kg eper
  • 2 doboz kókusztej
  • 1/2 lime leve
  • thai citromfű
  • édesítő




Elkészítés:


Fagyasztott eperből készítettem és isteni lett.



Az eper háromnegyed részét feltettem  főni a lime levével, a citromfűvel, a sóval és az édesítőszerrel.
Kb. 1 dl vizet is adtam hozzá.

3-4 perc alatt bugyogva rotyogott a finom illatú eper.
Ennyi elég is volt, levettem a tűzről, kissé kihűtöttem és leturmixoltam.


Újra felforraltam és belekevertem a kókusztejet.


Egyet forrt és máris elzártam a gázt.

Most hozzáadtam a maradék feldarabolt epret.


Jól behűtve, kis habbal, eperrel megdíszítve kínáltam.