2013. január 19., szombat

Tejfölös tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 2 fej hagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • bors
  • 3-4 ek. tejföl
  • 1 tk. ecet
  • pici édesítőszer



Elkészítés:

Ez egy roppant egyszerű étel.
Hamar elkészül és nagyon finom.

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízbe tesszük, kihűtjük, meghámozzuk és hosszában 4 felé vágjuk.

Közben egy szokásos pörköltalapot készítünk.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a szintén apróra vágott zöldpaprikát is és azt is üvegesre pirítjuk.

Fűszerpaprikát adunk hozzá, 1 ek. vízzel összekeverjük és beletesszük az apróra vágott paradicsomot is.


Megsózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk.

Hozzákeverjük a tejfölt.


Pici ecetet és édesítőt teszünk az alapba.

Megkóstoljuk, továbbízesítjük, ha kell.

A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásokat.

Máris tálaljuk.

Pár szelet tojással díszítjük.

Én gombás rizi-bizit adtam mellé.