2013. január 27., vasárnap

Hagymás-kolbászos rántotta

Hozzávalók:

  • 8-10 tojás
  • 4 db hagyma
  • 1 db kápia paprika
  • füstölt szalonna
  • kolbász
  • 1 ek. olaj


Elkészítés:

Nincs kaja? Együnk egy kis tojást!

Mindig így kezdődik és általában így végződik... Beleteszünk szalonnát, kolbászt, sonkát, paprikát mindent, ami van otthon.
De a lényeg, hogy sok hagyma legyen és, hogy a tojás ne legyen száraz.
Lágy, puha, szaftos tojást szeretünk.

Először egy pici olajon megizzasztjuk a füstölt szalonnát, majd megdinszteljük a kockára vágott hagymát és a kápia paprikát.



Majd beletesszük a kolbászfélét, fél percig kevergetjük, hogy a kolbász is jól átforrósodjon.



Most beleöntjük a kevés sóval elhabart tojást és nem túl erős lángon egyfolytában kevergetjük.


A serpenyő széléről az edény belseje felé lapátolgatjuk a tojást, fakanállal jól alányúlunk, kis halmokat emelgetünk, hogy habos, szaftos maradjon a tojás.
Amint az alján is kezd megszilárdulni a tojás gyorsan levesszük a tűzről.
Nem szabad kemény, száraz rántottát sütni.