2023. június 13., kedd

Málnás álom

 Hozzávalók:


  • málnapüré 5 dl



  • HULALA növényi tejszín  5 dl
  • tejföl 5 dl
  • cukor
  • babapiskóta
  • tejszínhab



Elkészítés:


A klasszikus citromos álom receptjét elkészíthetjük sokféleképpen.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/epres-alom.html?m=0

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/02/ribizlis-alom_15.html


Most málnapürével készült.

Pillanatok alatt összeállítható ez a nagyszerű édesség.


Natúr málnapüré kerül bele.


Felverjük a HULALA-t.

Tegyünk bele kevés cukrot.



Külön habosra keverjük a tejfölt.


A maradék cukrot is beletesszük.


A tejfölbe keverjük a málna krémet.


Legvégén a HULALA tejszínhabot adjuk hozzá.


Egy vagy két jénai tál aljára babapiskótát fektetünk.


Egy kis maradék málnapürével meglocsoljuk.


Rátesszük az elkészített málnás habot.

Rakhatjuk több rétegben is a piskótát.


Jól lefedve a hűtőbe tesszük.


Úgy szeleteljük, mint a tortát.


Tejszínhabbal is kínálhatjuk.


Ez egy nagyon könnyű, nem túl édes recept, amiben a friss málna íze dominál.

Mindenki annyi cukrot tesz bele, amennyit szeret.


A HULALA jobban megtartja a formáját, mint a sima habtejszín.
Mennyisége azonos a tejföl mennyiségével.

Érdemes rögtön dupla adagot készíteni.