2023. június 11., vasárnap

Spenótos, brokkolis vagdalt

Hozzávalók:


  • darált hús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • spenót
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • zsemlemorzsa
  • törött bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • római kömény
  • szezámolaj
  • olaj


Elkészítés:


Szeretjük a zöldséges darált húst.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/gombas-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-pulykavagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/03/cukkinis-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/cukkinivel-toltott-vagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/uborkas-gongyolt-vagdalt-cukkini-agyon.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/03/zsalyas-pulykavagdalt.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/01/gombas-sajtos-vagdalt.html


Ezúttal, spenóttal, brokkolival és sárgarépával kevertük a darált húst.



A friss spenót leveleket alaposan megmossuk és eltávolítjuk a szárát, ereket.
Nem főzzük meg előtte, ahogy a répát sem.


A brokkolit egy kis sós vízben - inkább csak a gőzében - pár percig pároljuk.


Késes aprítóban megdaráljuk a brokkolit a sárgarépát és a spenótot.

Hagymát is aprítunk.


A zöldséget a húshoz adjuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.


Most sózzuk, törött borssal megszórjuk.


Egy-két evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá.


Kakukkfűvel, római köménnyel és bazsalikommal gazdagítjuk az ízeket.


Kiolajozott alufóliára tesszük a húsgolyókat.


Egy gondolatnyi szezámolajjal megkenjük a gombócokat.


Sütőben 180 C fokon megsütjük az illatos és nagyon egészséges húsgombócokat.
Körettel, salátával kínáljuk.