2023. június 11., vasárnap

Zöldborsós brassói

 Hozzávalók:

  • sertéscomb

  • zsír
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • zöldborsó
  • burgonya
  • snidling



Elkészítés:


Sertéshúsból, egész pontosan a diójából készült az étel.

Falatnyi darabokra vágjuk a húst.



Egy serpenyőben füstölt szalonnát kezdünk kiolvasztani.

Ha kevés zsír sül ki, teszünk hozzá még zsiradékot.


Rátesszük a húst.



Kevergetve körbepirítjuk.

Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a darált pritamint.


A megpirított húshoz adjuk a hagymát.


Borsozzuk, majoránnát, kevés őrölt köményt szórunk rá.

Belekerül az apróra vágott fokhagyma is.


Sózzuk és az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, valamint a darált pritamint is belekeverjük.


Közepes tűznél puhára főzzük a húst.
Ha kell, apránként kevés vizet öntünk rá.


A főzés vége felé beletesszük a zöldborsót is.

Fagyasztott borsó került bele, amit nem kell felengedni, rögtön mehet a lábasba.


Most már rövid idő alatt elkészül a husi.


Főtt burgonyát kevés zsíron körbepirítunk.


Akkor jó, ha kissé ropogós a széle.
Sózzuk meg.


A sült krumplira szedjük a húsos ragut.
Fűszerpaprikával és snidlinggel megszórjuk, úgy tálaljuk.