2023. június 13., kedd

Lila káposzta saláta naranccsal, áfonyával, dióval

 Hozzávalók:


  • lila káposzta

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • cukor
  • narancs
  • aszalt vörös áfonya
  • majonéz
  • mustár
  • olívaolaj
  • pirított dió



Elkészítés:

 Mindenféle káposzta salátát szeretünk.

A lila vagy vörös káposzta is gyakran szerepel a menün.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/sult-lilakaposzta-es-hagyma.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/parolt-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/narancsos-almas-voros-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/lilakaposzta-salata.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/lila-kaposztas-parna.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/carbonara-lila-kaposztaval.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/03/lila-kaposztas-hajdina.html


Ebbe  a változatba diót is teszünk,ezért mindenekelőtt száraz serpenyőben megpirítjuk a diót.



Kb. fél fej káposztára lesz szükségünk.


Késsel vékonyan felaprítjuk és megsózzuk a káposztát.


Zöldpaprikát és sárgarépát is teszünk bele.


Hagymát és fokhagymát vágunk apróra.


A hagymákkal együtt narancsot és aszalt vörös áfonyát teszünk a salátába.


Most kerül bele a pirított dió.


Jóféle olívaolajjal meglocsoljuk.


Pici sót és cukrot szórunk rá.


Majonézzel és mustárral ízesítjük.


Jól elkeverjük.


Áfonya helyett mazsolát is használhatunk.


Természetesen bármilyen zöldséget kihagyhatunk, vagy lecserélhetünk.
Lényeg, hogy friss, ropogós legyen az eredmény.


A képen kurkumás rákkal együtt szerepelt az étlapunkon.