2022. február 13., vasárnap

Májjal töltött gombafejek párolt zöldséggel

Hozzávalók:


  • gomba
  • sertésmáj
  • hagyma
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • tojás
  • sárgarépa
  • zeller
  • cékla



Elkészítés:

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/egyszeru-toltott-gomba.html

A megtisztított gombák szárát kitörjük és apróra vágjuk.
A gombafejeket félre tesszük.



Kevés olajon pici hagymát dinsztelünk. 


Hozzáadjuk a gombaszárakat.


Sózzuk, borsozzuk és majoránnával megszórjuk.


A sertésmájat megmossuk, az ereket kivágjuk.


Kicsi, keskeny csíkokra vágjuk.


A dinsztelt gombához adjuk.


Csak pár percig sütjük, nehogy megkeményedjen.


Még egy kevés majoránnát teszünk bele.


Egy tojással elkeverjük.


Füstölt szalonnát felkockázunk.


Egy kevés zsírt olvasztunk fel egy serpenyőben.


A szalonnát kisütjük a zsíron.


A zsírt és a szalonnát egy nagyobb tepsibe öntjük.


Ráhelyezzük a gombakalapokat is.



Megtöltjük a májas raguval.



Kevés fokhagymát is teszünk rá.


A megtöltött gombák mellé sárgarépa, zeller és hagyma darabokat teszünk.
 


Maradék gombát is cékla darabokat is pakolunk a tepsibe.


Lefedve megsütjük az ételt.


A gyökérzöldségek megpuhulnak, de nem püré állagúak.


A sült hagyma édesen omlós lesz.


Nagyon finom harmonikus egytálétel, amelyet bármilyen más zöldséggel elkészíthetünk.