2022. február 28., hétfő

Csirkés szoljánka 3



Hozzávalók:
  • csirkecomb

  • hagyma 
  • vaj
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • sűrített paradicsom
  • olívabogyó
  • kapribogyó
  • citrom
  • babérlevél
  • savanyú káposzta
  • fejes káposzta
  • savanyú/sós/kovászos uborka
  • törött bors

Elkészítés:

A szoljánkát sokféleképpen készíthetjük.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/szoljanka.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szoljanka-2.html


Egy nagyobb fazékban vajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.



Apróra vágott zöldpaprikát teszünk bele.


Paradicsomot és fokhagymát is teszünk bele.




Egy evőkanál paradicsompürét adunk hozzá.


Falatnyi darabokra vágott csirkecomb filéből főzzük a mai változatot.





A hagymához adjuk a húst. 


Kevergetve körbepirítjuk.



Megsózzuk, kevés vizet öntünk rá és továbbfőzzük.


Ezalatt jól megmosott citromot karikázunk és olajbogyót, kapribogyót, valamint babérlevelet készítünk elő.
 


Édes és savanyú káposztát is teszünk bele, kissé megvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú.
Kovászos vagy sós uborkát is kockára vágunk.


Fentieket is a levesbe tesszük.


Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük majd felöntjük vízzel leves sűrűségűre.
 


Főzzük készre az ételt.
Ha szükséges citromlével adjuk meg a jellegzetes pikáns ízét.