2022. február 9., szerda

Baconös haltekercs spenótos gombaágyon

Hozzávalók:

  • tengeri tőkehal filé

  • bacon
  • törött bors
  • citrom


+

készre főzött zöldséges alap



Elkészítés:


Finom tengeri halfilét baconbe tekertem és gazdag zöldséges gombaágyon sütött meg.

A spenótos gomba leírását itt találhatjátok:

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/spenotos-gomba.html


A halfiléket átmossuk, leszárítjuk. 


Sózzuk, borsozzuk és citromlével megöntözzük.


Bacon szeletekbe tekerjük a halakat.






A haltekercseket a zöldségágyra ültetjük.


Természetesen bármilyen zöldségből készíthetünk ragut.
Kiváló ötlet a maradék zöldségek felhasználására is.



180 C fokos sütőben gyorsan megsütjük az ételt.


A hal pillanatok alatt elkészül, ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki.


Magában is finom, de friss salátával vagy esetleg egy kevés burgonyapürével nagyon finom étel.