2022. február 9., szerda

Szalonnás kelkáposzta

Hozzávalók:


  • kelkáposzta

  • húsos füstölt szalonna
  • zsír
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • törött bors
  • paradicsompüré




Elkészítés:


Gyors és egyszerű káposztás recept, amelynek a jóféle húsos füstölt szalonna adja meg az ízét.


 A szalonnát feldaraboljuk és finom zsíron sütni kezdjük.

Nyugodtan tegyük bele a bőrét is, nagyon jó zamatot ad.

Amikor már üveges a szalonna sóval, borssal, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük.


Tetszés szerint felaprítjuk a kelkáposztát, amelyet előzetesen vízben áztattuk pár percig, hogy az esetleges bogarakat eltávolítsuk.



A szalonnához adjuk a káposztát.


Ételízesítőt és egy kanál sűrített paradicsomot teszünk hozzá.


Jól elkeverjük és éppen csak roppanásnyira főzzük meg a kelt.
 

Ízeiben hasonlít a kelkáposzta főzelékhez, de burgonya és sűrítés hiányában jóval diétásabb változat.
Bármilyen hús mellé kiváló köret.