2022. február 20., vasárnap

Orosz káposztasaláta

 Hozzávalók:

  • egy fél fej káposzta

  • 1-2 db sárgarépa
  • 1-2 tk. só
  • 2-3 ek. ecet
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. cukor
  • 1-2 ek. céklalé



Elkészítés:


Nagyon nagyon finom és egészséges ez a ropogós káposzta saláta.

A káposztát keskeny csíkokra szeleteljük.

Kicsit állni hagyjuk, majd kezünkkel kinyomkodjuk az időközben eresztett levét.


Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a sót, az ecetet és közepes tűznél kevergetve melegíteni kezdjük.


2-3 percig hagyjuk csak a tűzön, nem főzzük, csak átmelegítjük.
A káposzta ezalatt ruganyossá válik.


A tűzről levett káposztát megszórjuk cukorral.


Beletesszük az időközben lereszelt sárgarépát.


Most tesszük bele az olajat és jól összekeverjük a salátát.


Finom üde ízű és frissen ropogós lesz a salátánk.


Ennek a salátának egy változata, amikor már kész céklasaláta levéből adunk hozzá 
kb. 2 evőkanálnyit.


Így szép színes lesz az étel.

Úgy is szoktam készíteni, hogy beleteszek egy fej vöröshagymát is apróra vágva a káposztával együtt.

Behűtve az igazi.