2022. február 21., hétfő

Oldalas savanyú káposztával

 Hozzávalók:


  • sertés oldalas

  • törött bors
  • őrölt kömény
  • savanyú káposzta
  • olaj/zsír
  • darált pritamin paprika
  • babérlevél



Elkészítés:


Mint általában az egytálételeket ezt az ételt is egyszerűen, gyorsan előkészíthetjük.

Az oldalast a csontok közt elvágjuk.



A fűszerezéssel csak szolidan bánjunk, hagy domináljon majd  a savanyú káposzta pikáns íze.  
Így csak  törött borssal és kevés őrölt köménnyel szórjuk meg.



Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal vagy zsírral és a káposzta felét beletesszük.


Pár babérlevelet tehetünk a káposztára.


Ráhelyezzük az oldalast a káposzta alapra.


Finom házi darált pritamin paprikával megkenjük a húst, sózni külön nem szükséges.

Természetesen a Piros Arany is tökéletesen megfelel.


A maradék savanyú káposztával befedjük a tepsit.
Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára.


180 C fokos sütőben lefedve készre sütjük.



Nagyon finom a sült káposzta íze.


Tálaláskor egy kanálka jóféle tejföllel kínáljuk.