2022. február 9., szerda

Kapros krumplileves virslivel

Hozzávalók:

  • burgonya

  • hagyma
  • leveskocka vagy ételízesítő
  • olaj
  • kapor
  • tejföl
  • liszt
  • virsli




Elkészítés:


Nagyon ízletes, gyors leveske.



A felkarikázott virslit kevés olajon átpirítjuk, majd a zsiradékból kiszedve félretesszük.


A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk.
Nagyon finom újkrumpliból ez az étel.


Feldaraboljuk.


Sós vízben főzzük a burgonyát.
Tegyünk bele leveskockát vagy ételízesítőt is.


Hagymát és kaprot aprítunk és a krumplihoz adjuk.


A friss kapor szárát is tegyük bele, rengeteg íz van benne.


Főzzük puhára a krumplit.


Lisztet kevés vízzel és tejföllel elkeverünk és szűrőn keresztül a levesbe öntjük.


Amíg a habarás felfő beletesszük a félretett virsli karikákat is.


Friss kaporral gazdagon megszórjuk a levest.




Szerintem langyosan a legfinomabb.
Egy pici ecettel vagy citromlével lehet savanyítani, ha úgy szeretjük.


Nagyon ízletes, könnyű leves.