2022. február 13., vasárnap

Sztrapacska

Hozzávalók:

  • burgonya

  • liszt
  • tojás
  • füstölt szalonna





Elkészítés:


A sztrapacskából lehet tortát alkotni.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/06/sztapacska-torta.html


Most azonban csak egy egyszerű, mezei fogás készült.


A megtisztított krumplit lereszeljük, majd rövid ideig állni hagyjuk.

Szerintem a nagyobb lyukon reszeljük le, mert a kisebbiken nagyon pürés lesz. 



Kis idő múlva nyomkodjuk ki a levét.


Keverjük össze liszttel.
Sózzuk meg.


1-2 tojást adjunk hozzá.


Egy kevés víz hozzáadásával sűrű galuska állagot keverünk.


Nem kell kidolgozni.


Forrásban lévő vízbe szaggatjuk.


Korábban apróra vágott, jóízű, füstölt, húsos szalonnát olvasztottunk ki egy serpenyőben.




Pirosra pirítottuk.


A szalonnát leszűrjük.


Ha kevés lenne a kisült szalonnazsír, adjunk hozzá egy-két kanál sertés zsírt.


Erre a forró zsírra szedjük ki a kifőtt, lecsepegtetett sztrapacskát.


Elkeverjük és megsózzuk.


Tálaláskor rászórjuk a kisült szalonna darabokat.
Tejföllel, juhtúróval vagy esetleg savanyú káposztával kínálhatjuk.