2022. február 14., hétfő

Szumákos vagdalt

 Hozzávalók:


  • darált hús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • darált pritamin paprika
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • szumák
  • szezámmag
  • paradicsom
  • kápia paprika


Elkészítés:


Gyors és egyszerű vagdalt, amelyet a szumák tesz különlegessé.

A sumach  - ami egy cserszömörce növény bogyója - egy közel-keleti, görög, török konyhákban állandóan felhasznált fűszer, amely citrusosan savanykás ízével szinte minden ételt felfrissít.

A vagdalthúst sóval, törött borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, fűszerpaprikával, pirított hagymával és darált pritamin paprikával fűszerezzük meg.

Célszerű a kevés olajon megdinsztelt hagymához keverni a többi fűszert, így egyenletesen tudjuk a hússal elkeverni.





Jól elkeverjük a fűszereket a darált hússal.



Egy kiolajozott tepsibe tetszés szerinti nagyságú lapos gombócokat teszünk.


A  tetejükre egy szeletke paradicsomot és szép színes paprikát teszünk.


Megszórjuk szezámmaggal és szumákkal is.


Kevés vizet öntünk a tepsibe és 180 C fokos sütőben megsütjük a vagdaltot.




Finom illatos húspogácsánk lesz.










Bármilyen körettel és friss salátával fogyaszthatjuk.