2022. február 9., szerda

Csirkemáj vörös káposztával

 Hozzávalók:


  • vörös káposzta

  • csirkemáj
  • libazsír
  • lila hagyma
  • hagyma
  • paradicsom
  • oregano
  • majoránna
  • vörösborecet
  • szezámolaj
  • lime
  • méz


Elkészítés:

Gyorsan készül ez a finom étel.


A lila káposztát felszeleteljük, a vöröshagymát  és a gyönyörűséges lila hagymákat pedig feldaraboljuk.


Kevés liba vagy csirkezsíron dinszteljük a hagymákat.


Finom, jó lédús paradicsomot teszünk bele.




Fűszerezzük oregánóval, majoránnával.


Beletesszük a káposztát is.


Sózzuk és egy gondolatnyi szezámolajat és szintén egy kortynyi vörösborecetet is adunk hozzá.

Az egyensúly miatt egy kanálka mézet csurgatunk bele.

Pár percig kevergetve pároljuk a káposztát.

Óvakodjunk azonban attól, hogy túlfőzzük.

Nincs rosszabb, mint a puha, szottyos káposzta.


A csirke vagy más szárnyas májat megtisztítjuk, az ereket eltávolítjuk.


Nem kell nagyon kicsi darabokra vágni, így finom krémesen puha marad a máj.
A káposztához adjuk.



Lime adja meg az étel pikáns savasságát.
A jól megmosott héját apróra vágjuk és az ételhez adjuk.

A kifacsart levét is beleöntjük.

Kóstoljuk meg, hogy kellemesen üde, savanyú legyen.


Pár perc alatt átforraljuk a májat és készen is van a könnyű, tápláló finomság.
A májat sosem szabad sokáig főzni, mert megkeményedik.