2022. február 21., hétfő

Lestyános morzsás cukkini

Hozzávalók:


  • cukkini

  • fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • reszelt sajt
  • olíva olaj
  • lestyán


Elkészítés:


A cukkiniből sohasem elég...

Ezúttal könnyű köretet készítünk.

A megmosott cukkinit keresztben félbevágjuk.
Mivel nagyon zsenge, így meghagyjuk a magházát is.



Illatos bazsalikom levél és fokhagyma lesz a fűszerezés alapja.


A zsemlemorzsához és reszelt sajthoz adjuk a zúzott fokhagymát, a feldarabolt bazsalikomot, megsózzuk és ételízesítővel megszórjuk. 


Különleges ízként lestyánt is teszünk az ételhez.


A kiolajozott tepsibe fektetjük a cukkinit.
Tegyünk alulra pár szál lestyánt is.


A cukkiniket fedjük be jó bőségesen a fűszeres morzsával.





A maradék lestyán leveleket tegyük az étel tetejére.


Kevés olívaolajjal locsoljuk meg a tetejét.


180 C fokos sütőben süssük készre.



Akkor jó, ha a cukkini puha és a tetején szépen megpirul a sajt.
 

Szerintem egy tál friss salátával tálalva a legfinomabb.