2013. október 6., vasárnap

Nagyi szilvás sütije

Hozzávalók:



  • 4 db tojás
  • 1,5 pohár cukor
  • 1 csipet só
  • 2 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 pohár liszt
  • 1 pohár kefír vagy tejföl
  • 1 pohár olaj
  • szilva
  • dió
  • fahéj




Elkészítés:

A tojást, a cukorral, vaníliás cukorral, sóval jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt sárga héját.

Ezután fokozatosan felváltva adagolva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a kefirt vagy tejfölt és az olajat.

A mérce mindig a kefires vagy tejfölös pohár legyen.

Kizsírozott/olajozott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és kirakjuk felezett szilvával.
A szilvákat vágott felükkel felfelé tesszük a tésztára.
Megszórjuk fahéjjal és egy-egy szem diót is teszünk bele.


Előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig sütjük.
(Gázsütőben 10 percig nagy lángon, majd 20 percig kis lángon sütjük.)


Meggyel is készíthetjük, 70 dkg kell belőle.


Más gyümölcsöt is tehetünk bele.