2013. október 8., kedd

Vargabéles más módon


Hozzávalók:
  • 50 dkg cérnametélt 
  • 4 tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 0,5 l tejföl
  • 1-2 citrom reszelt sárga héja
  • 1 zacskó vaníliás puding
  • 0,5 l tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. mazsola
  • édesítő/cukor ízlés szerint
  • pici vaj/margarin
  • kevés zsemlemorzsa


Elkészítés:

Előírás szerint nem túl puhára kifőzzük a tésztát.


A túrót krumplinyomóval összetörjük.

A pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral elkészítjük, nem baj, ha hígabb, mint általában a puding.
Még melegen belekeverjük duzzadni a meleg víz alatt leöblített, majd lecsepegtetett mazsolát.
Elkeverjük a tésztával.


A tojás sárgákat édesítővel és egy pici cukorral, valamint a tejföllel  elkeverjük.
Hozzáadjuk a túróhoz, beletesszük a reszelt citromhéjat és ezt is a tésztához keverjük.



A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan először csak egy kis részét jól elkeverve, majd a többit is jó levegősen belekeverjük a  tésztába.


Egy tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk és vékonyan  megszórjuk a zsemlemorzsával.

Belesimítjuk a tésztát.
A tetejére is szórunk egy kis zsemlemorzsát.



180 C fokos sütőben készre sütjük.
Amint szépen pirul a teteje, készen is van.


Eltér a klasszikus recepttől, mert nem teszek alá, fölé réteslapot.
Így is finom és hamar  készül.

A pudingtól krémesebb, lágyabb lesz.