2013. október 23., szerda

Zöldséges rizs


Hozzávalók:


  • 0,5 kg rizs

  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 db színes zöldpaprika
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 marék zöldborsó
  • pici sáfrány/sáfrányos szeklice
  • mokkáskanál ételízesítő
  • petrezselyemzöld


Elkészítés:



A wokban készítjük, mert a rizses ételeket nagyszerűen lehet ebben az edényben főzni.

A felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a szintén apróra vágott zöldpaprikát is. Legyen szép színes.


2 percig kevergetve sütjük, majd  kissé megpirítjuk benne a többször, váltott vízben  megmosott és leszűrt rizst.


Megsózzuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott paradicsomot, a sáfrányt  ha van, ha nincs, akkor a jóval olcsóbb sáfrányos szeklicéből csippentünk bele egy keveset.
Pici ételízesítőt is teszünk bele.

Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd lefedve, kis tűzön főzzük úgy  10-15 percig.

Ekkor beletesszük a petrezselyem felét, a zöldborsót (lehet fagyasztott is) és, ha kell, egy kicsi vízzel még felöntjük.


Újabb 10-15 perc alatt készre főzzük.


Kellemes, nem túl fűszeres ízű rizs lesz, ami jól illik a fűszeresebb húsokhoz.
Én a currys zúza mellé és a tejfölös gombapaprikás mellé kínáltam.

Természetesen petrezselyemmel illik megszórni.