2013. október 6., vasárnap

Töltelék húslevesben főzve

Hozzávalók:


  • 5-6 db zsemle
  • 3 tojás
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 db hagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 db piros kápia paprika
  • bors
  • majoránna
  • 1 ek olaj



Elkészítés:

Szokásos módon tölteléket készítünk.

A zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk és egy tálban a krumplinyomóval szétnyomkodjuk.

A megtisztított csirkemájat késsel elkaparjuk és a zsemléhez adjuk.
A petrezselyem zsenge szárát is apróra vágjuk és hozzáadjuk.


Közben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott gombát és kápia paprikát.
(Készíthetjük csak a gomba szárából is, ilyenkor a fejét más ételekben töltve, rántva használjuk fel.)
Megsózzuk borsozzuk és kevés majoránnával fűszerezzük.


Ha elfőtte levét, akkor kicsit hűlni hagyjuk, majd a zsemléhez adjuk.

A maradék petrezselyem zöldet is apróra vágjuk és a tojásokkal együtt a masszába keverjük.


Mindent jól összekeverünk, ha kell, még egy kicsit megsózzuk és egy új nejlon zacskóba kanalazzuk a tölteléket, szorosan elkötjük.
Forrásban lévő húslevesünkbe ültetjük és keményre készre főzzük.


Nagymamám főzte így meg a tölteléket, ami nagyon szaftos marad, felveszi a leves ízét is és nem szárad ki.

Főtt hús mellé kínálva, vagy csak magában, de kenyérre kenve, szendvicsnek is nagyon finom.