2013. október 22., kedd

Sajtos, tejfölös burgonya mikróban

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 dkg vaj
  • 4-5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt



Elkészítés:


Ezt az ételt mikróban készítjük.

Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk és 1-2 kanál tejföllel kikenünk.

Uborka gyaluval beleszeleteljük a meghámozott, jól megmosott burgonyát.
Először 1-2 db-t gyalulunk le.


Megsózzuk, meghintjük reszelt sajttal és egy kis tejföllel megkenjük.


Folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból.
Tetejére tejföl kerüljön.

Mikróba téve legerősebb fokozaton kb. 15-20 percig mikrózzuk.
Ellenőrizzük, ha a kés könnyen átmegy a burgonyán, akkor készen is van.

Ugyanígy készítem ezt az ételt cukkiniből is.


Kaprot is szoktam beletenni.
Nagyon finom, könnyű köretet kapunk,amely magában is fogyasztható.