2015. június 23., kedd

Diós, narancsos céklasaláta

Hozzávalók:

  • 3 db bébi nyers cékla
  • 2-3 db narancs
  • darabka friss gyömbér
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 ek. kukoricacsíra olaj
  • 2 marék dió
  • olívaolaj
  • borecet
  • csipet cukor/édesítőszer



Elkészítés:





Gyakran készül céklás étel a mi konyhánkban.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/dios-narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/dios-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/vinyegret-salata.html



Ezúttal nyers bébicéklát készítettünk.

Meghámozzuk a céklát és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.



Sóval és kevés borecettel úgy fél órán keresztül marinírozzuk a céklát.


Ezután szórunk rá egy kevés apróra vágott gyömbért.


Hozzáadjuk a darabokra vágott narancsot és a felkarikázott újhagymát is. 


Ráöntjük az olajat, pici cukorral vagy édesítővel pikánsra ízesítjük a salátát. 


Végül ízlés szerint jó sok diót adunk hozzá.
Összekeverjük és behűtjük.


 Narancsszeletekkel és pár szál petrezselyem levéllel díszítve kínáljuk.