2015. június 28., vasárnap

Zöldborsós, zsályás borjúragú

Hozzávalók:

  • 75 dkg borjúhús
  • 1-2 db hagyma
  • 30-50 dkg zöldborsó
  • 1-2 db zöldpaprika
  • zsálya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2-3 db újhagyma
  • 4-8 szem szegfűbors
  • petrezselyemzöld
  • olaj




Elkészítés:







A megtisztított borjúhúst kis falatokra vágjuk.


Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.


Belerakjuk a húst és kevergetve addig sütögetjük, amíg a hús minden oldalán ki nem fehéredik.



Ekkor megsózzuk, borsozzuk és szárított zsályával fűszerezzük.
Beletesszük a darabokra vágott zöldpaprikát is.
Kevés vizet adunk hozzá.


Fokhagymát is teszünk bele.
Pár szem szegfűborsot adunk hozzá.


Paradicsomot és friss újhagyma karikákat is teszünk bele.


Közben kifejtjük a friss zöldborsót.
Természetesen mélyhűtött borsó is tökéletesen megfelel.


Ha már a hús puha, beletesszük a zöldborsót is.


Megízleljük és még egy kis zsályát és petrezselymet adunk hozzá.




Még egyszer összeforraljuk és készen van.