2015. június 27., szombat

Frissensült pulykamell

Hozzávalók:

  • pulykamell
  • liszt
  • bors
  • majoránna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • fokhagyma
  • olaj



Elkészítés:




Bármilyen hús jó hozzá.

Most pulykamellből készítettem.

A megmosott húst felszeleteljük nem túl vékonyra.
Az inakat keresztben pár vágással átvágjuk.


Megtöröljük a húst és besózzuk, borsozzuk.
Alaposan megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával, rozmaringgal.


Picit megforgatjuk a lisztben, majd lerázogatjuk róla és forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Amikor megfordítjuk sok-sok zúzott fokhagymát teszünk rá.
Kanállal kis olajat kanalazgatunk a húsra miközben sütjük. Ettől a fokhagyma is megsül és finom íze lesz.


Igazából frissen jó ez az étel.






A képen kelkáposztás spagettivel tálaltuk a sült húst.