2015. június 27., szombat

Meggyes pite

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • 5 ek. olaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 kg magozott meggy
  • porcukor






Elkészítés:


A tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük.
Hogy jó habos legyen legalább 8-10 percig kell keverni.


Majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat.



Majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk a tésztába, kanalanként adagolva és kézi habverővel keverve.
Óvatosan keverjük, vigyünk bele levegőt.



A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk, majd lerázzuk róla a lisztet.


Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a lisztes meggyet.


Előmelegített sütőben 180 C fokon 35-40 percig sütjük.
Villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e.



Porcukorral meghintve kínáljuk.