2015. június 28., vasárnap

Taboulé

Hozzávalók:


  • 2-3 nagy csokor petrezselyem
  • 2 fej hagyma
  • 5-6 db paradicsom
  • citromlé
  • olívaolaj
  • őrölt édesköménymag




Elkészítés:






Észak Afrikában és Franciaországban ahány ház, annyi taboulé létezik.
Készítik kuszkuszzal, bulgurral, mindenféle zöldséggel kombinálva, zellerrel, karfiollal, paprikával, sonkával, csirkével, tenger gyümölcseivel, szurimivel.
Tehetünk bele mazsolát, pirított fenyőmagot, mandulát, diót, szóval amit csak a fantáziánk elképzel.

Az alap mindig a rengeteg petrezselyem, a paradicsom, a hagyma, az olívaolaj és a citrom.
Mentával és korianderrel is készíthető.

Én kuszkusszal szeretem:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/taboule.html 

Most a legegyszerűbb zöldséges változatát készítettem.

Összevágunk sok petrezselymet.


Adunk hozzá apróra vágott hagymát.


Finom, édes paradicsomot is teszünk bele.


Apróra vágjuk.



Citromlevet és olívaolajat adunk hozzá.


Sóval és egy kevés őrölt édesköménnyel ízesítjük.


Jól összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
Salátalevélen citrommal díszítve tálaljuk.