2015. szeptember 20., vasárnap

Gombával töltött sült csirke comb

Hozzávalók:


  • 5-6 db csirkecomb
  • 1 kg gomba
  • 2 db hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • oregáno
  • bazsalikom
  • 2-3 db paradicsom
  • bors
  • olaj



Elkészítés:





A megtisztított húst megmossuk, megszárítjuk és a kezünkkel a bőrt fellazítjuk az egyik oldalon, hogy megtölthessük a combokat.

Egy tepsit 1-2 ek. olajjal megkenünk és ráfektetjük a csirkét.
A bőrt felemeljük és besózzuk, majoránnával megfűszerezzük a húst.


A megtisztított gomba felét felszeleteljük és egy wokban szárazon megpirítjuk.
Ha a kiengedett levét elfőtte és kellően megpirult, akkor megsózzuk és majoránnával meghintjük.



Hozzáadjuk az egyik apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és sok-sok petrezselyemzöldet.


Ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a combokat.


Visszaigazgatjuk a bőrt a húsra.


A maradék gombákat kettévágjuk és a cikkekre vágott másik hagymával, valamint paradicsommal együtt a húsok közé helyezzük.
Most a húsokat kívülről is megsózzuk, borsozzuk, kevés oregánóval és bazsalikommal is megfűszerezzük.


Öntünk alá egy pohár vizet és alufóliával lefedve 180-200 C fokos sütőben megsütjük az ételt.


A sült gomba és a paradicsom remek kísérője a csirkének.