2015. szeptember 13., vasárnap

Szilvás tápióka desszert


Hozzávalók:
  • 1-2 bögre tápióka gyöngy
  • kb. 0,5 l tej
  • vanília kivonat
  • cukor
  • szilva
  • fahéj


Elkészítés:










Egy-két pohárnyi tápióka gyöngyöt beáztatunk annyi vízbe, amennyi ellepi és 10-20 percig hagyjuk dagadni.

Vaniliás, cukros tejben megfőzzük a tápiókát. 


Nagyon hamar besűrűsödik.
Ha kell, adjunk még hozzá tejet.


Pudingszerű, sűrű krémet kapunk.
Kicsit fura, nyúlós állaga van, de ilyennek kell lenni.


Egy fazékban feltesszük főni a kimagozott, felezett szilvát.
Ízlés szerint édesítjük és őrölt fahéjjal ízesítjük.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és 5 perc alatt finom, illatos öntetet készítünk. 


Pohárdesszertet készítünk.




Csinos üveg poharakba rétegezve beletöltjük a tápióka krémet és a szilvát.


Behűtve kínáljuk.