2015. szeptember 13., vasárnap

Kínai szilvás sertés

Hozzávalók:


  • sertés szűz vagy comb
  • kínai ötfűszer keverék
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. cukor
  • szójaszósz
  • borecet
  • gyömbér
  • fokhagyma
  • szilva
  • fahéj


Elkészítés:





A felszeletelt húst bedörzsöljük az ötfűszer keverékkel.


Egy-két kanál olajon a húsok mindkét oldalát szép pirosra sütjük.


A megsült húsokat kiszedjük egy tányérra és félretesszük.


A visszamaradt olajban egy kanál cukrot karamellizálunk.
Ha szép barna a cukor, akkor beletesszük a szójaszószt és a borecetet.


Adunk hozzá egy kis őrölt gyömbért és zúzott fokhagymát.


Felforraljuk a szószt.

Időközben kimagozzuk és félbevágjuk a szilvákat.


A szilvák  nagy részét beletesszük a szószba.
Egy keveset félreteszünk.


Fahéjjal ízesítjük és forralunk egyet a szilván, majd visszatesszük a sült húsokat is.


Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi.
Fedő alatt kb. 20-30 perc alatt puhára főzzük az ételt.


Végül beletesszük a maradék szilvát, amit pár perc alatt átforralunk.





Egy kevés paradicsommal párolt jázmin rizzsel tálaljuk.