2015. szeptember 26., szombat

Vegyes babfőzelék

Hozzávalók:


  • zöldbab
  • fejtősbab
  • 1 db hagyma
  • fokhagyma
  • 1 tk. ételízesítő
  • tejföl
  • 2-3 ek. liszt
  • 1 ek.olaj
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • cukor/édesítő



Elkészítés:






Szeretjük a babot minden formájában.
Főzeléket sokféleképpen készíthetünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/szarazbab-fozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/zoldbabfozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/tejszines-coco-zoldbab.html


A forrásban lévő vízbe tesszük az összevágott zöldbabot és a fejtett babot.
Sóval, ételízesítővel megszórjuk és majdnem puhára főzzük.

Egy kanálka olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, összezúzott fokhagymát.
A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel elkeverjük, majd beleöntjük a főzelékbe.



Végül a tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel hígítva habarást készítünk.
A főzelékhez adjuk.



Felforraljuk, kevergessük, amíg szépen besűrűsödik.
Kevés ecettel és cukorral/édesítővel beállítjuk az ízét.