2015. szeptember 6., vasárnap

Martinis sült kakascomb

Hozzávalók:


  • 2 db kakascomb
  • 1 +1 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • szecsuáni bors
  • szegfűbors
  • őrölt fahéj
  • balzsamecet
  • fehér Martini



Elkészítés:





A fiatal kakas combjait megtisztítjuk és lemossuk.


Sóval bedörzsöljük és egy kanálka olajon szép pirosra körbesütjük.


Egy tepsibe tesszük a másik ek. olajat, belevágjuk a hagymát és ere fektetjük a szecsuáni borssal, szegfűborssal és őrölt fahéjjel fűszerezett combokat.
A hús sütéséből visszamaradt kanálka ízes olajat is öntsük át a tepsibe.
 

Most locsoljuk meg finom fehér martinivel a combokat.


Egy kevés balzsamecetet is csepegtessünk rá.


Sütőben, fóliával lefedve süssük puhára.
Finom illatos sültet kapunk, amit bármilyen körettel vagy salátával kínálhatunk.