2015. szeptember 6., vasárnap

Rókagombás sült branzino

Hozzávalók:


  • 2 -3 db egész branzino
  • rókagomba
  • olaj
  • bacon
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • petrezselyem
  • majoránna
  • hagyma
  • kapor
  • áfonya



Elkészítés:





A branzino, más néven tengeri sügér egészben, kibelezve kapható.
Nagyon finom, jó ízű hal, kevés szálka van benne.

A halról lekaparjuk a pikkelyeket és jól leöblítjük.
Majd kívül, belül besózzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük.


Hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát kockára vágunk, kevés petrezselyemmel, majoránnával megszórjuk és a zöldségekkel megtöltjük a halak belsejét.
A baconnal körbetekerjük a halakat.


A maradék zöldséget és a rókagombát a hal köré halmozzuk a tepsiben.
Pár szál kaprot is tehetünk rá.


Egy pohárka vizet öntünk alá majd sütőben készre sütjük.


Finom, szaftos halat kapunk.


Főtt burgonyát adunk mellé.


Tálaláskor egy marék erdei áfonyával is megszórtam.