2015. szeptember 6., vasárnap

Majonézes zöldborsós kukorica saláta

Hozzávalók:


  • zöldborsó
  • kukorica
  • majonéz
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • citromlé 
  • cukor/édesítőszer
  • szívsaláta levél
  • spenót
  • retek
  • főtt tojás sárgája
  • csipet mák



Elkészítés:






Ezt az egyszerű salátát bármilyen alkalomra kínálhatjuk.


Konzerv kukoricából és konzerv zöldborsóból pillanatok alatt elkészül.


A kész majonézhez mustárt, sót, őrölt fehér borsot, kevés édesítőszert adunk és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.

Szívsalátával és friss spenótlevéllel díszítettem.
A virághoz a retket egy kis lila káposzta levével színeztem.
A virág közepét reszelt főtt tojássárgájából alakítottam ki és némi mákkal megszórtam.

Jól behűtve bármilyen hidegtálra feltehetjük vagy sültek mellé köretnek tálalhatjuk.